пʼятницю, 25 грудня 2015 р.

Пабло Пікассо: "Дайте мені музей, і я заповню його!"




 Олена Гнилицька

Музеї Запоріжжя представлені такими закладами:
Обласний краєзнавчий музей, в якому постійно працюють експозиції: "Природа Запорізького краю", "Археологія", "Козацтво", "Етнографія", "Велика Вітчизняна", "Нестор Махно і його час", "Олександрівськ – Запоріжжя на поштовій листівці" та інші.
Обласний художній музей, колекція якого сьогодні налічує близько 13 тис. експонатів.
Музей історії зброї – єдиний в Україні приватний музей історії зброї такого масштабу. В експозиції виставки представлено понад 2000 одиниць холодної та вогнепальної зброї, які відображають всі етапи становлення людської цивілізації.
Серед приватних музеїв також слід відзначити Музей раритетних автомобілів «Фаетон» та Музей кераміки. Наприкінці 2012 року запрацювала ще одна приватна експозиція – Музей техніки В.Богуслаєва. 
Музей зброї – для любителів військової справи Два невеличкі зали приватного музею історії зброї (разом всього 100 м²) вміщають в собі понад 4 000 експонатів! Все починається з кам’яно-мідного віку – і аж до сучасних зразків. До того ж тут представлена не лише зброя з території сучасної України, але й експонати із Західної та Центральної Європи, Близького Сходу, Японії та Китаю, Кавказу, Африки, Америки, Тихоокеанського регіону тощо. Джерело фото: wikipedia.org, автор Sergeev Pavel. Знаходиться музей історії зброї в комплексі з магазином зброї «Діана» на проспекті Леніна, 189 (зупинка транспорту «Площа Леніна»). Музей «Фаетон» – для автолюбителів Музей «Фаетон» – це нагода по вуха зануритися в історію авто-мото справи. Музей техніки, автоклуб, гараж, реставраційний осередок, громадська організація – це все про «Фаетон». Тут зібрано понад 150 одиниць техніки з різних країн світу, а експозиція постійно поповнюється. Наприклад, нещодавно до неї потрапили два військові вантажні автомобілі зі… Швейцарії! Яким чином? Це вам вже розкажуть на місці. Ford Model A (США), Volkswagen Тур 82 (Kübelwagen, Німеччина), Москвич 408 Elite і ГАЗ-М20 (СССР) – коли будете йти до «Фаетону», на «просто зазирнути» навіть не розраховуйте. Джерело фото: oldtimerastra.com. Щоб потрапити на місце (за адресою вул. Виборзька, 8), потрібно їхати з центру міста до зупинки «Укрграфіт» маршрутними таксі № 54, 73 і 83.

Немає коментарів:

Дописати коментар